Hamburg! - Reisverslag uit Hamburg, Duitsland van Eva Beurskens - WaarBenJij.nu Hamburg! - Reisverslag uit Hamburg, Duitsland van Eva Beurskens - WaarBenJij.nu

Hamburg!

Door: Eva

Blijf op de hoogte en volg Eva

09 December 2008 | Duitsland, Hamburg

Hoii!

Ik zit in Hamburg! Gistermiddag besloten dat ik zou gaan, ticket geboekt en vanochtend vroeg afgereisd. Vanochtend heeel vroeg wel te verstaan.. De wekker ging om 5.15. Daarbij was ik blijkbaar toch wat nerveus dat ik me zou verslapen of niet alles ingepakt had want ik ben echt zo’n 5 keer wakker geworden met het idee van aaah hoe laat is het?? De eerste keer was ik al uit bed op zoek naar een klok, en toen bleek het pas kwart over 12 te zijn…. Niet zo heel veel geslapen dus. Uiteindelijk mn vader om half 6 uit bed gejaagd, die zo lief was om me even naar het station te brengen en zelfs nog mn loeizware koffer de trap op te slepen! Ik blijf twee weekjes in Hamburg en ik weet echt niet wat ik allemaal meegenomen heb waardoor die koffer zooo zwaar is. (soof: mn toilettas is vrij normaal deze keer :p) De treinreis verliep goed, twee keer overstappen maar dat ging allemaal smoothly.
Om 12.12 arriveerde ik op Hamburg Hauptbahnhof. Daar moest ik een taxi hebben naar m’n bureau, Modelwerk. Van een van de boekers kreeg ik een berg papieren om te lezen, in te vullen en te tekenen. Ik begon automatisch in het duits te praten dus ik kreeg ook gelijk een berg duits terug, maar dat was iets te voorbarig dus toch maar verder in het engels. Terwijl ik bezig was met het verwerken van de berg papieren (en de sloot vieze koffie waar ik prongeluk ja op had gezegd) maakten ze m’n portfolio in orde naar duitse maatstaven. Dus iets meer lachen en beweging. Vervolgens kwam Flo (Florian), die mijn boeker is deze periode, uitleggen hoe alles werkt en wat er van me verwacht wordt. Hij had ook een boekje met de meeste go&see adressen van hun klanten. Best wel een dik boekje. En ook gelijk een blaadje met het adres van m’n eerste casting waar ik vandaag tussen 3 en 5 langs moest.. Toch wel andere koek dan in Istanbul, waar alle modellen ’s ochtends in een busje geladen werden om van casting naar casting te gaan.

Na alles op het bureau afgehandeld te hebben ga ik met m’n nieuwe boek en vol goede moed op weg naar het station om een openbaar vervoer kaart te regelen. Hier moet je daar blijkbaar een pasfoto voor hebben, dus in zo’n klein stinkend hokje 4 hele lelijke foto’s gemaakt en die netjes ingeleverd aan de balie. Vervolgens even snel sushi gehaald aangezien in alleen nog maar 3 snelle jelle’s en twee appels ophad, en toen toch maar op weg. Ik zag er een beetje tegenop omdat, zoals de meesten van jullie wel weten, mijn richtingsgevoel niet je van het is. In Nederland hing ik vaak na een eindeloos zoeken, compleet in de stress met m’n moeder aan de lijn, die dan op internet ging kijken welke kant ik op moest :$ Dus, was niet helemaal in m’n element, zo in deze grote onbekende stad. Richting gekozen en na een paar straatnamen herkend te hebben kon in gelukkig concluderen dat ik in ieder geval de goeie kant uit liep. Maar toen ik eenmaal de straat gevonden had, bleek het een plein te zijn. Dus rond met allemaal zijstraatjes waardoor ik niet wist waar mijn straat nou heenliep. De kerstmarkt bevorderde de overzichtelijkheid ook niet.. Na een aantal rondjes om en door de kerstmarkt heen toch het juiste gebouw gevonden. Ik stond na 5 minuten al weer buiten maar volgens mij wel positieve reactie van de klant..

Terug naar het bureau (maar 1 verkeerde afslag genomen!) en vanaf daar doorgestuurd, met weer alleen een adres, naar het appartement. Hier in Hamburg is het zo dat je bij iemand inwoont. Dus ik tik dit nu terwijl ik op de bank zit in een wat oubollige maar gezellige woonkamer van een vrouw van rond de 55. M’n eerste indruk van haar is dat ze heel lief is en niet bemoeierig ofzo. Volgens mij komt dat wel goed. Heb net lekker m’n koffer uitgepakt en m’n kamer wat leven in geblazen. Nog geen boodschappen gedaan en dus nog geen eten in huis, maar met de sushibodem en de mueslirepen die ik nog bij me had red ik dat wel.
Morgenochtend moet ik om 9.30 op het bureau zijn om polaroids te maken. Niet m’n favoriete bezigheid, maarja. Dan krijg ik ook weer een lijstje met adressen en begint de eerste echte castingdag! Het is trouwens echt kouuud hier.. Dus ga lekker veel met de metro doen!
Nou dat was het wel weer.. Duik zo lekker vroeg in bed!

xxx Eva

• 09 December 2008 - 18:58

Milou:

Aaah Hamburg!! Heb ik ook nog eens 3 dagen gezeten in een ver verleden. Op zich een leuke stad maar ik trok het toen heel slecht... Hoop dat het voor jou beter gaat! xxx

• 09 December 2008 - 23:08

Evgeny:

Lieve Eva,

Het klinkt allemaal super leuk wat je daar doet. Ik hoop dat je mij niet vergeet! Ik was die jongen die nietsvermoedend door alles heen sliep, terwijl jij vijf maal wakker schrok.

Kusje,